Rudens ir īstais laiks, lai pagatavotu dziedinošo pīlādžu uzlējumu

Pīlādžu tinktūras un uzlējumus gatavoja jau 19.gs. Tās ir gardas, aromātiskas un ar neticamām ārstnieciskām īpašībām!

Infūzijām izvēlas nogatavojušās pīlādžu ogas, vēlams pēc pirmajām salnām, jo tad tajās ir vairāk cukuru. Ja nevarat gaidīt, ielieciet ogas uz pāris stundām saldētavā. Ja vēlaties iegūt pikantāku garšu, izmantojiet pīlādžu ogas ar zariņiem.

Sastāvdaļas:

  • 500 g nogatavojušās pīlādžu ogas
  • 1 litrs laba brendija
  • 50 g medus
  • 1 ēdamkarote ozola mizas
  • 1 paciņa vaniļas (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Nomazgā un nosusina pīlādžu ogas.

Lai iegūtu sulu, sasmalciniet ogas un ievietojiet tās burkā (ne līdz augšai).

Ogām pievieno medu, vanilīnu un ozola mizas.

Lasi vēl: Kā izbalināt dzeltenus traipus uz griestiem, ja kaimiņi applūdināja dzīvokli

Piepildiet ar brendiju. Šķidruma līmenim jābūt 2-3 cm virs ogu līmeņa.

Samaisiet, pārklājiet un atstājiet tumšā vietā, lai ievilktos. Pāris reizes nedēļā sakratiet.

Pēc 30-40 dienām pīlādži “atklās” savu garšu, un dzēriens būs gatavs. Tad to nokāš un var nobaudīt.

Šāda dzēriena uzglabāšanas termiņš ir 3 gadi!

Tāpat kā pirms 100 gadiem, tinktūrai par saviem panākumiem jāpateicas pīlādžu izcilajai iedarbībai uz kuņģi. Tāpat tiek uzskatīts, ka tā stiprina imūnsistēmu, palīdz atslābināties un ir īpaši ieteicama sievietēm menopauzes periodā.

Tāpēc lietojiet pa 50-100 gramiem katru vakaru!

Tinktūra arī lieliski noder, lai ierīvētu sāpošās locītavas un muskuļus! Tā ātri mazina sāpes!

 

Leave a Comment